We hebben hier te maken met een krachtpatser. Een elegante krachtpatser. Echt Meursault!

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Streek Côte de Beaune
Wijnmaker Domaine Sylvain Langoureau
Oogstjaar 2017
€ 51,50 € 57,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Chardonnay
Op dronk van 2019 tot 2028
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij gegrilde groenten, gerookte vis, gevogelte, risotto en stevige visgerechten.

Domaine Sylvain Langoureau

In onze zoektocht naar mooie witte Bourgognes zijn we gestuit op Domaine Sylvain Langoureau in Saint-Aubin. Dit wijndorp bevindt zich naast Puligny-Montrachet, waar Bourgogne's mooiste en duurste witte wijnen vandaan komen. De betere producenten uit Saint-Aubin, waaronder Sylvain, kunnen zich qua kwaliteit vaak meten met die van de grote broeder maar qua prijs zijn hun wijnen veel interessanter.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Het gehucht Blagny ligt, hoger op de helling, tussen Meursault en Puligny-Montrachet. Deze twee appellations verdelen dan ook de witte wijngaarden van Blagny. Binnen de AOC Meursault vallen onder andere Sous le Dos d’Ane en La Pièce sous le Bois. Sylvain Langoureau exploiteert een perceel in laatstgenoemde wijngaard. Deze wijngaard heeft een perfecte, oostelijke/zuidoostelijke expositie en de toplaag is er diep. Dat proef je. 
We hebben hier te maken met een krachtpatser. Een elegante krachtpatser. Echt Meursault! Meer kleur dan de andere wijnen. Minder bleek. Rijker en dikker in de neus. Ook rijper met acacia, peer, meloen en hazelnoot. Een rijke en rijpe smaak. Vettig en rond. Prachtige, elegante kracht als die van een ballerina. En een rijke, lange afdronk. Een wijn die inhoud heeft en die indruk maakt.

Meursault Blagny 1er Cru 2017 La Pièce Sous Le Bois, Domaine Sylvain Langoureau

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473