Er is niets 'petit' aan deze Chablis, behalve de naam.
Maandvondst juni 2020 Hubrecht Duijker

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Streek Chablis
Wijnmaker Le Domaine d'Henri
Oogstjaar 2018
€ 15,50 € 18,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Chardonnay
Op dronk van 2019 tot 2023
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, gerookte vis, lichte visgerechten, maaltijdsalades en schaal- en schelpdieren.

Le Domaine d'Henri

Michel Laroche is een van de grote namen in Chablis. Zijn liefde voor minerale Chardonnay van de Kimmeridgian bodem in Noord-Frankrijk zit heel diep. Onlangs ging hij met pensioen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Laroche begon toch weer een wijndomein. Dit runt hij samen met zijn kinderen en het is opgedragen aan zijn vader Henri. Vandaar de naam: Le Domaine d’Henri. Een nieuwe parel in ons assortiment!

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Heerlijke minerale Petit Chablis voor een zeer aantrekkelijke prijs! Er is niets 'petit' aan deze Chablis, behalve de naam. Een innemend parfum van limoen, vuursteen en meloen. Romig en sappig in de mond met conference peer, witte perzik, citrus-zeste en de zo typerend minerale tonen met impressies van bergamot en guave in de afdronk.Petit Chablis 2018 Blanc Les Allées du Vignoble

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Maandvondst juni 2020
Hij is een vinoveteraan, Michel Laroche. Al in 1963 deed hij zijn eerste oogst, op Domaine Laroche in Chablis. Voorts creëerde hij succesvolle wijnbezittingen in zowel Zuid-Frankrijk als Chili. Om vervolgens een fusie aan te gaan met de Zuid-Franse familiefirma Jeanjean. Maar wat geschiedde: Michel heeft ongeveer tien jaar terug het ‘grote werk’ de rug toegekeerd. En is op kleine schaal weer wijnbouwer geworden, opnieuw in Chablis, samen met zijn vier kinderen. Een van hun wijnen is een Petit Chablis, minder mineralig dan reguliere Chablis, maar wel echt lekker. Behoorlijk fris gestijld bovendien, ook wat zijn fruit betreft. Met bovendien sappigheid, een vrij stevige structuur en een klein kruidje. De veteraan verstaat zijn vak nog steeds, en hoe.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473