Een goed gestructureerde delicate en subtiele wijn. 

Land Frankrijk
Regio Elzas
Wijnmaker Domaine Meyer-Fonné
Oogstjaar 2017
€ 9,25 € 11,25 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Pinot Blanc
Op dronk van 2019 tot 2021
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, asperges, lichte visgerechten en maaltijdsalades.

Domaine Meyer-Fonné

We werken al sinds 1998 onafgebroken samen met Domaine Meyer-Fonné.
François, de kleinzoon van de grondlegger Félix, runt samen met zijn gezin het wijndomein. Nicole, de vrouw van François, is het hoofd van het kantoor en is verantwoordelijk voor de verkoop.
Sinds 1992 is Félix, de oudste zoon, betrokken bij het bedrijf en verantwoordelijk voor de export. Tevens heeft hij gezorgd voor de modernisatie van de installaties en wist hij samen met zijn vader een stempel te drukken op zowel de wijnen als innovaties in de wijngaard.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Deze Pinot Blanc van wijnmaker Félix Meyer is een goed gestructureerde, delicate en subtiele wijn. De wijn is rond en zacht en biedt een prachtig evenwicht tussen de frisse fruittonen, de Elzasser kruidigheid en milde zuren.

Pinot Blanc d'Alsace 2017 Domaine Felix Meyer

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

In het kleine Katzenthal, hartje Elzas, is het domein Meyer-Fonné gevestigd. Waar niet alleen druiven verwerkt worden uit het eigen dorp, maar uit nog zes andere gemeenten. De 13,5 hectare van Félix Meyer liggen dus zeer verspreid. Hij rooide de voor hem niet interessante sylvaner, maar werkt wel graag én goed met pinot blanc. Een smakelijke getuige daarvan is de Meyer-Fonné Pinot Blanc 2017 waarin kruiden, sappigheid, zachte zuren en subtiele fruitnuances, zoals van peer, zich plezierig presenteren. Ontzettend lekker bij o.a. een quiche lorraine.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473