Jaar na jaar blinkt deze heerlijke Merlot van de rechteroever uit in zijn value for money, zo ook in topjaar 2015.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 15,00
Gert Crum: ...voortreffelijk...onweerstaanbaar

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Bordeaux
Oogstjaar 2015
€ 11,50 € 13,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven 100% merlot
Op dronk van 2018 tot 2025
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij biefstuk , gegrild vlees, harde kazen, lam en rood vlees.

Proefnotitie

Ronan by Clinet – genoemd naar de eigenaar van Château Clinet, Ronan Laborde – is een 100% Merlot die op hetzelfde château en volgens dezelfde filosofie gemaakt wordt als de Grand Vin. En de Grand Vin (ca. € 109,00 per fles) behoort iedere jaargang tot de beste Pomerols die er gemaakt worden. De merlot-druiven voor Ronan by Clinet zijn afkomstig van verschillende terroirs om en nabij Pomerol, namelijk uit Côtes de Castillon, Côtes de Bourg en Lussac-Saint-Emilion. De wijn krijgt een traditionele opvoeding van twaalf maanden op Château Clinet. 

Jaar na jaar blinkt deze heerlijke Merlot van de rechteroever uit in zijn ‘value for money’, zo ook in topjaar 2015, het jaar van power, fruitrijkdom en frisheid. De wijn is briljant robijnrood in zijn verschijning. In de geur hints van rijpe zwarte kersen, frambozen en zwarte bessen. Daarnaast subtiele kruidige en florale tonen en een zweem van laurier en drop. De smaak is gelaagd: zwarte kers, pruim en zwarte bes vechten om de eer. Frisse zuren zorgen voor een heerlijke fraîcheur en elegantie. De diverse smaaknuances eindigen in een zalvende, zijdezachte afdronk.

Ronan By Clinet 2015 Bordeaux - De wijngids, Hamersma 8,5

Beoordelingen

Perswijn

Eervolle vermelding Perswijn Wijnconcours 100 beste van 2019
Geur: mooi rijp en verleidelijk, zwoel, tabak, leer
Smaak: zacht en weelderig, romig, sappig, lekker

Decanter

90 punten
Quite a bargain this wine, coming from the director of the famous Pomerol estate Château Clinet. The 100% Merlot Bordeaux AOC is a silky-smooth claret with both black cherry and ripe plum on the palate, balanced out by refreshing acidity. A juicy wine that invites drinking. One of my favorites from this blind tasting.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Ronan by Clinet is genoemd naar de eigenaar van Château Clinet, Ronan Laborde. Het is de absolute instapwijn van het château, een 100 procent merlot. Het fruit voor Ronan by Clinet is afkomstig van verschillende terroirs om en nabij Pomerol, zoals Côtes de Castillon, Côtes de Bourg en Lussac-Saint-Emilion. Daarom mag de wijn de appellation Pomerol ook niet dragen. De wijn krijgt een traditionele opvoeding van twaalf maanden op Château Clinet en wordt gemaakt door hetzelfde team en met dezelfde filosofie als voor de Grand Vin. Het resultaat is een AOP Bordeaux die kwalitatief uitsteekt boven de rest, met name in termen van tanninemanagement, blending en concentratie. Verleidelijke neus van Mon Chéri, pruimedant en vers gebrande hazelnoot. Veel rondeur en smaak, met impressies van bessen en pruimen, zachte, rijpe tannine en wederom noterige afdronk. Een Rive Droite met karakter.

DGH | De Grote Hamersma

8,5
Ronan. Klinkt als een nieuwe actiefilm met onze nationale kamerbrede kleerkast Rico Verhoeven. Is echter een kloeke en gespierde bordeaux die de voornaam draagt van de zijn baas, Ronan Laborde, eigenaar van Château Clinet, domein op het Pomerol plateau. Kortom, merlot, merlot, merlot. Modern gemaakt en uit een mooi jaar. 2015: topjaar juist voor merlot, perfecte omstandigheden, pico wijn. Kleur, concentratie en balans. Donkere pruim, cassis en laurier en bewaarpotentie.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473