De onbetwiste topwijn van het eiland, gemaakt door niemand anders dan de beroemde oenoloog Giacomo Tachis onder de bezielende leiding van de Marchesi Incisa della Rocchetta familie (de eigenaren van Sassicaia).

Land Italië
Regio Sardinië
Wijnmaker Agricola Punica
Oogstjaar 2013
€ 34,50 € 38,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon, Carignan en Merlot
Op dronk van 2018 tot 2026
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , gegrild vlees, harde kazen, pasta met vleessaus, stoofschotels en varkensvlees.

Agricola Punica

Het domein Punica bevindt zich in het zuidwesten van het eiland, in het gebied ‘Sulcis Meridionale’. “Het warme klimaat met de verkoelende invloed van de zee geven perfecte omstandigheden voor druiven als carignano (in Frankrijk: carignan), syrah, merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc”, meent Tachis. Men maakt twee wijnen: een superblend op basis van alle druiven die Montessu heet en een icoonwijn van één wijngaard met carignano, cabernet sauvignon en merlot.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De onbetwiste topwijn van het eiland, gemaakt door niemand anders dan de beroemde oenoloog Giacomo Tachis onder de bezielende leiding van de Marchesi Incisa della Rocchetta familie (de eigenaren van Sassicaia).
Barrua zag in 2002 het levenslicht. De druiven, voornamelijk carignan, samen met wat cabernet sauvignon en merlot, zijn afkomstig van de wijngaarden Barrua en Narcao. De druiven worden met de hand geoogst. Vervolgens wordt de wijn 18 maanden op deels nieuw Frans eiken opgevoed en minimaal 6 maanden op fles. Rijp, royaal en fluweelzacht van smaak. Eigen kruidigheid en tonen van drop en zwart fruit. Concentratie en sappigheid, stevig van stijl met duidelijke tonen van anijs, vuursteen en gedroogde vijg.

Barrua 2013 Agricola Punica IGT Isola dei Nuraghi

Beoordelingen

Wine Advocate
robertparker.com
Score: 93

Created by the same folks behind Tuscany's legendary Sassicaia, this is an all-Sardinian blend of 85% Carignano, 10% Cabernet Sauvignon and 5% Merlot. The 2013 Barrua is a beautifully balanced and seamless expression with dark fruit aromas that flow effortlessly from the bouquet. Those tones of blackberry, prune and dried fig segue to spice, tar, licorice and black olive. This vintage really works in terms of the intensity and the precision of the bouquet. The tannins are integrated, and the wine is layered and long lasting. Some 125,000 bottles were produced.

James Suckling

93 punten
Lovely precision to this red with berries, nutmeg and hints of stones. Subtle dried meat, too. Medium body, pretty texture and a refined finish. Always excellent. Drink now

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473