Meer power dan de zeer elegante 2014.
Prachtige Sangiovese waarvan slechts 3000 flessen gemaakt zijn.


Perswijn Wijnconcours Italië 2019:
“Een knappe tweede plek”
Neus: pruimen en vanille, verleidelijk, rokerig
Smaak: puur en fijn, mooie zuren, prachtige tannine


***De actuele actieprijs van deze eigenzinnige wijn is € 35. De winnaar in deze categorie kost > € 100,00 per fles***.

Land Italië
Regio Toscane
Wijnmaker Azienda Agricola Il Borghetto
Oogstjaar 2015
€ 36,50 € 38,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Sangiovese
Op dronk van 2019 tot 2028
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij biefstuk , gegrild vlees, harde kazen, kalfsvlees , lam en rood vlees.

Azienda Agricola Il Borghetto

De meeste Il Borghetto wijnen hebben de IGP-status (wat voorheen IGT was). De reden daarvoor is niet dat ze niet goed genoeg zijn voor Chianti Classico; in onze ogen zijn ze zelfs vergelijkbaar met de hoger geklasseerde Gran Selezione.

Cavallini heeft er echter voor gekozen om in een Bourgogne-fles af te vullen, hetgeen volgens het consorzio niet mag. De DOCG wordt de wijnen dan ook niet toebedeeld, maar Cavallini lijkt lak te hebben aan de bureaucratie en wil gewoon mooie wijnen maken. Daar slagen ze absoluut in. Het enige nadeel is dat de wijnen zeer beperkt beschikbaar zijn.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

100% Sangiovese. Afkomstig van van alle vier hoeken van het domein waarbij 30% van de oogst met de gehele tros wordt gegist. Riserva-stijl met 16 tot 20 maanden rijping op Bourgondisch eiken (waarvan 25% nieuw) en tenminste 6 maanden flesrijping. (De wijn zou Chianti Classico Riserva zijn geweest, ware het niet dat het Consorzio niet van de Bourgognefles houdt.)
Heerlijk rijp parfum van blauwe bessen, pruim en tabak. Vet en vlezig van smaak met een stromend hart van blauwe bessen, impressies van thee en verleidelijke, noterige tannine. Aangezien er maar 25% nieuw eiken is gebruikt, vervult het een dienende rol. In de lange afdronk veel frisheid, en impressies van mokka en specerijen. Grootse Sangiovese!

Bilaccio 2015 IGP Toscana Azienda Agricola Il Borghetto-Perswijn Italië Concours

Beoordelingen

Wine Advocate
robertparker.com
Score: 92

The 2015 Bilaccio is bright, vibrant and clean with pure cherry and wild berry aromas that rise from the bouquet. The wine offers a mid-weight approach with a polished gleam and bright acidity. It is 100% Sangiovese from Montefiridolfi, a location in San Casciano Val di Pesa. The warm sunshine of the 2015 vintage has served to build up the wine's texture and density, although the overall effect remains streamlined and elegant nonetheless.
It sees 18 months of oak. Production is 3,000 bottles and 300 magnums.
This is an impressive set of wines from an estate that offers a full range of services. It makes wine, olive oil and offers charming rooms in the on-site bed and breakfast complete with cooking classes and garden tours.

Perswijn

Perswijn Wijnconcours Italië - Tweede plaats Rood > €30

geur:
 pruimen en vanille, verleidelijk, rokerig

smaak: puur en fijn, mooie zuren, prachtige tannine

Over eigenzinnige Italianen gesproken. Afzien van Chianti Classico DOCG omdat je jouw wijn per se in een Bourgognefles wilt bottelen. De keuze voor de Bourgognefles is niet raar gezien de stijl van de wijn, deels gemaakt op basis van hele trossen (niet ontsteeld). Deze 100% sangiovese doet Bourgondisch aan, ook al is 2015 een rijp jaar. Een knappe tweede plek.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473