Op magnumfles van 1,5 liter. Precies, geconcentreerd, barstensvol fruit, met structuur en rijpe tannine. Groot bewaarpotentieel.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Wijnmaker Château La Tour de By
Oogstjaar 2018
€ 32,00 € 36,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot
Op dronk van 2022 tot 2036
Flesinhoud 1.5 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos
Recensie: JS 91-92 | DE 90 | LC 9-

Château La Tour de By

Eén van de meest betrouwbare en beste Châteaux uit de Médoc. Jaar in jaar uit zeer constant van kwaliteit en betaalbaar.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Deze Médoc begeeft zich al jaren, wat kwaliteit betreft, tussen de Grands Crus Classés en de Crus Bourgeois. In de jaren dat het er om spant, doet dit château - gelegen op dezelfde kiezelbodems als de Grands Crus Classés - vaak niet onder voor de beroemdere Crus. En 2018 is daar geen uitzondering op. La Tour de By presenteert zich fantastisch! Oenoloog Eric Boissenot typeerde de wijn als ‘heel precies’, ‘geconcentreerd’ met een groot bewaar-potentieel. De regen van het voorjaar maakte rijping van de druiven onder ideale omstandigheden mogelijk. 


De eerste profnotitie: de wijn is diepdonker van kleur. In geur en smaak barstensvol rijp fruit, geconcentreerd zoals in 2009, met veel structuur en rijpe tannine. Een echte ‘vin de garde’.


Op magnumfles van 1,5 liter.

Château La Tour de By 2018 Magnum Médoc

Beoordelingen

James Suckling 91-92 punten

‘This is one of the best I have had from here. Shows depth and richness with ripe tannins and a lovely blackcurrant and blueberry aftertaste’

Decanter

90
Always a property that ages well and offers good value, the 2018 gives a less exuberant but certainly successful and well-ripened take on the vintage. The highly tannic grip is still a little inflexible right now.
Drinking Window 2023 - 2037

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473