Cuvée Aliénor is de topwijn van het domein dat op nog geen kwartiertje rijden van Le Pin en Pétrus ligt.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 25,00 (!)

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Fronsac
Oogstjaar 2016
€ 14,95 € 17,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Merlot
Op dronk van 2019 tot 2028
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij harde kazen, rood vlees, stoofschotels en wildgerechten.

Proefnotitie

Cuvée Aliénor is de topwijn van het domein dat op nog geen kwartiertje rijden van Le Pin en Pétrus ligt. Aliénor is 100% oude stokken Merlot gemaakt in dezelfde stijl als alle grote Saint-Émilion en Pomerol, dat wil zeggen gisting op tank maar opvoeding op deels nieuwe barrriques. Volop zwart fruit, vooral blauwe en zwarte bessen in neus en mond, met impressies van pruimen, praline en cappuccino. Zijdezachte tannine, veel materie en lange afdronk. Wijn met reserve.

Château Mayne Vieil 2016 Cuvée Aliénor Fronsac, 9- De Wijngids

Beoordelingen

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Geschiedenis, familie en wijn gaan hand in hand in Bordeaux en Château Mayne-Vieil kan worden herleid tot drie invloedrijke families vanaf 1500. Afstammelingen van de eigenaren van het eerste uur, de stalmeester de Paty en Heer van Mayne-Vieil, bouwden de grote kelders in de zeventiende eeuw. De Libournais-wijnboer Fontemoing plantte de wijngaard in Fronsac aan die tenminste zo goed moest worden als Saint-Émilion, terwijl de familie De Sèze er de afgelopen 100 jaar echt een topdomein van heeft gemaakt. In totaal bestaat het nu uit 47 hectare, waarvan 32 hectare met merlot in Fronsac. Cuvée Alienor is de topwijn van het château, gemaakt van heel oude stokken merlot in dezelfde stijl als alle grote Saint-Émilions en Pomerols gemaakt worden. Met volop zwart fruit, vooral blauwe en zwarte bessen in neus en mond, en impressies van pruimen, rode bes, praliné en cappuccino. Zijdezachte tannine, veel materie en lange afdronk. Wijn met reserve.

Wine Enthusiast

92 punten
This is the top wine from this Fronsac estate. Aged in wood, it shows both fruit and wood tannins that give spice and structure to the flavors. Generous, juicy Merlot is lifted by the fresh acidity at the end.

Le Guide Hachette des Vins 2020 *

S’il est encore marqué par le boisé, ce 2016 dévoile une expression aromatique charmeuse (fraise, confiture de framboise, sous-bois, vanille), ainsi qu’une belle structure tannique qui lui permettra de s’épanouir en cave. Un fronsac chaleureux, taillé pour la garde.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473