Elegante Beaujolais gemaakt door een van de top-producenten uit Chiroubles.
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 16,00
Gouden medaille Concours Général Agricole Parijs 2019

Land Frankrijk
Regio Beaujolais
Wijnmaker Domaine Cheysson
Oogstjaar 2018
€ 12,95 € 15,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Gamay
Op dronk van 2019 tot 2024
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12,8 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij charcuterie, gevogelte, kip, pasta met vis, pasta met vleessaus, stevige visgerechten en wit vlees.

Domaine Cheysson

De wijngaarden van Domaine Cheysson liggen allen binnen de gemeente Chiroubles op granietrijke bodems. Jean-Pierre Large, onze producent van Morgon, vinifieert de wijnen van Domaine Cheysson volgens traditionele methoden. Ieder jaar staan ze in Revue de vin de France en de Guide Hachette, waarbij de Chiroubles regelmatig een Coup de Coeur ontvangt.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De wijngaarden van Chiroubles zijn de allerhoogste van de streek (250-450m). Vanwege de lagere gemiddelde temperatuur worden de gamay-druiven in dit deel van de Beaujolais daarom als laatste geoogst. De bodem is hier zo hard dat men vroeger bij het planten van de wijnstokken gaten in de rotsachtige bodem moest boren.
Pracht-Beaujolais die overloopt van charme en elegantie. Rood fruit voert zowel in de neus als in de smaak de boventoon. Een aardse toets en zachte ronde tannine zorgen voor een mooie finish. Lichtgekoeld is dit een heerlijke wijn voor degene die kwaliteit wil op het terras of bij een zomerse maaltijd.

Chiroubles 2018 Domaine Cheysson - 8,5 De Wijngids

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Vondsten voor de feestdagen - December 2019
Rode vruchten, een besje, een frisje en een dropje deden deze goed gevulde Chiroubles goud winnen in Parijs

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Beaujolais is aan een ware comeback bezig. Na jaren van dunne, eenvoudige Beaujolais Primeurs en Nouveaus is het nu weer de beurt aan wijnboeren die goed naar hun opbrengsten kijken, op granieten bodems, in de cru’s. Zo worden in Fleurie en Chiroubles wat meer finesserijke, elegante wijnen geproduceerd, terwijl die uit de Morgon steviger zijn met doorgaans een langer bewaarpotentieel. Wat de wijnen van alle ‘crus’ gemeen hebben, is hun veelzijdigheid aan tafel. Ze smaken log noch zwaar en zijn vanwege hun fruitigheid en mineraliteit fantastisch in te zetten bij uiteenlopende gerechten, van lichtvoetige voorgerechten tot gerijpte kazen. De wijngaarden van Domaine Cheysson liggen alle binnen de gemeente Chiroubles op granietrijke bodems. Jean-Pierre Large vinifieert de wijnen van Cheysson. De Chiroubles heeft een expressieve intensiteit in geur en smaak. Lichte, prettig aanwezige tannine, licht aards karakter met veel fruit- en florale tonen. Rode kersen, bramen, viooltjes. Goede lengte, geen hout.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473