Klassieke La Tour de By met paarsrode kleur en een finesserijk bouquet met tonen van cederhout, zwarte bessen, blauwe pruimen, mineralen en tabak. Daarna een door fruit gedomineerde smaak in het klassieke genre: met impressies van rode bes, cassis en rijpe, zwoele tannine. Veel lengte en elegantie. Goede structuur en frisheid hetgeen een bewaarpotentieel van minimaal 15 jaar garandeert.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Wijnmaker Château La Tour de By
Oogstjaar 2012
€ 17,50 € 19,95 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot
Op dronk van 2016 tot 2028
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos en kist

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij biefstuk , gegrild vlees, gevogelte, harde kazen en rood vlees.

Château La Tour de By

Eén van de meest betrouwbare en beste Châteaux uit de Médoc. Jaar in jaar uit zeer constant van kwaliteit en betaalbaar.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

In het algemeen kan de jaargang 2012 gekarakteriseerd worden als een klassieke jaargang, in de lijn van 2001, 2004, 2006, 2008 en 2011. Na een droge winter brak mooi weer door in maart waardoor de knoppen vroeg uitkwamen. Tijdens de bloei viel er echter regen waardoor de vruchtzetting ongelijk was. Een natte junimaand werd gevolgd door geweldige condities in juli en augustus. Iedereen was klaar voor wederom een grote jaargang, maar toen –een paar weken voor de oogst- in de tweede helft van september begon het te regenen. Met tussenpozen bleef het regenachtig tot laat in oktober. Daarom is 2012 – nog meer dan 2011 – het jaar waarin de grote terroirs en wijnmakers zich onderscheiden van de rest. Niet alleen was geduld vereist, maar ook veel werk in de wijngaard, gedegen selectie bij de oogst en de nodige techniek in de kelder.
Klassieke La Tour de By met paarsrode kleur en een finesserijk bouquet met tonen van cederhout, zwarte bessen, blauwe pruimen, mineralen en tabak. Daarnaast een door fruit gedomineerde smaak in het klassieke genre: met impressies van rode bes, cassis en rijpe, zwoele tannine. Veel lengte en elegantie. Goede structuur en frisheid hetgeen een bewaarpotentieel van minimaal 15 jaar garandeert.

Château La Tour de By 2012 Médoc

Beoordelingen

Jancis Robinson

En Primeur tasting (april 2013) 16 / 20 Inky core. Lifted inviting dark fruit aroma. Smells cool and fresh. Tastes that way too. Tannins are dryish but ripe enough, sandy and yet gently fluid. Sustained.

Harold Hamersma: 8,5

Een van de eerste ‘kleine’ Bordeauxs die proefde. Snotaap. Krap negentien. Onder de indruk was ik. Dit moest een heel grote wijn zijn. Die bramen. Die donkerte. Die laurier. Inkt. En cassis. En dat bitterige? ‘Dat zijn de tannines, jongen.’ Ontdekking. Terug naar de literpakken Pinard of de zelfgetapte liters bij de wijntapperij was onmogelijk. Geen weg meer terug. En kijk aan, veertig jaar later: La Tour de By hoort er nog steeds helemaal bij. In al zijn oprechtheid, eerlijkheid, puurheid en onvergelijkbaarheid.

Decanter Tasted by Jane Anson(at Château La Tour de By, 01 Jul 2018)

Part of Château la Tour de By: Classic claret for the dinner table

Decanter 90 punten

This majors on end of summer brambly hedgerow fruits and touches of caramel. 2012 is a vintage that's often opened at the estate right now, and it certainly seems evident that this will be ready sooner and last for less time than the 2011. Despite this, it's suave, open and enjoyable. They pushed the extraction less in 2012 as it rained a lot at the end of harvest, so they needed to be careful. Drinking Window 2018 - 2025

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473