Winnaar Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2018


Grand Cru kaliber. Jaargang met klassiek karakter waarbij alle tekenen erop wijzen dat de kwaliteit richting de legendarische jaargang 1982 gaat.
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Wijnmaker Château La Tour de By
Oogstjaar 2016
€ 9,75 € 11,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot
Op dronk van 2019 tot 2030
Flesinhoud 0.375 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 24 per doos
Recensie: JS 89-90 / TA 92 / JR 16

Château La Tour de By

Eén van de meest betrouwbare en beste Châteaux uit de Médoc. Jaar in jaar uit zeer constant van kwaliteit en betaalbaar.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Diepe kleur met veel inktallure en een zuivere, rijpe, fruit-intense neus. Ook in de mond volop cassis en zwarte bessen, ceder en tabak. Een voor La Tour de By minerale smaak die echt van Grand Cru Classé kaliber is. Eleganter dan 2009 maar met een rijpheid die samen met de zoete tannine garant zal staan voor voldoende bewaarpotentieel. Ook al is dit pas een eerste vatmonster, het geeft alle vertrouwen dat dit een echt klassieke jaargang voor La Tour de By gaat worden, vergelijkbaar met het legendarische jaar 1982. Op dronk vanaf 2020 en houdbaar tot 2032+.

Château La Tour de By 2016 - 1/2 fles Médoc- Winnaar Perswijn Wijnconcours

Beoordelingen

Perswijn

Winnaar Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter 2018

Château La Tour de By 2016 - Winnaar Perswijn Wijnconcours

James Suckling

91 punten
Shows finesse with polished tannins and beautiful fruit character, from walnuts to currants. Medium body, delicate tannins and a delicious finish. Drink after 2021.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

La Tour de By is sinds 2008 een zeer ambitieuze weg ingeslagen. Men heeft de Cru Bourgeois-status vrijwillig opgegeven en zich ten doel gesteld tot ‘the best of the rest’ te gaan behoren, in exclusief gezelschap van Les Ormes de Pez, Poujeaux, Sociando-Mallet en Phélan-Ségur. Gezien de perfecte bodem van La Tour de By – het ligt midden op een grindheuvel – is dat mogelijk. Om die ambitie gestalte te geven heeft men de wijngaard in percelen opgedeeld die apart worden gecultiveerd, geoogst en gevinifieerd. Selectie vindt zowel in de wijngaard als in de kelder plaats. Dankzij deze investeringen en focus sinds 2008 is La Tour de By 2016 een nóg betere wijn geworden. Zuivere, rijpe, fruit-intense neus. Ook in de mond volop cassis en zwarte bessen, ceder en tabak. Een voor La Tour de By heel minerale smaak die echt van Grand Cru Classé-kaliber is. Veel reserve.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473