Een hele eigen (Bourgondische) stijl Sangiovese. Super verfijnd en elegant. Niet te versmaden!
Helaas zeer beperkt verkrijgbaar.

Land Italië
Regio Toscane
Wijnmaker Azienda Agricola Il Borghetto
Oogstjaar 2016
€ 17,50 € 18,95 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Sangiovese
Op dronk van 2019 tot 2026
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Schroefdop
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij kalfsvlees , lam, pizza, risotto en stevige visgerechten.

Azienda Agricola Il Borghetto

De meeste Il Borghetto wijnen hebben de IGP-status (wat voorheen IGT was). De reden daarvoor is niet dat ze niet goed genoeg zijn voor Chianti Classico; in onze ogen zijn ze zelfs vergelijkbaar met de hoger geklasseerde Gran Selezione.

Cavallini heeft er echter voor gekozen om in een Bourgogne-fles af te vullen, hetgeen volgens het consorzio niet mag. De DOCG wordt de wijnen dan ook niet toebedeeld, maar Cavallini lijkt lak te hebben aan de bureaucratie en wil gewoon mooie wijnen maken. Daar slagen ze absoluut in. Het enige nadeel is dat de wijnen zeer beperkt beschikbaar zijn.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Azienda Il Borghetto weet in 2016 wederom een fenomenale Montigiano te leveren -met name voor deze prijs! Gemaakt van 100% sangiovese, maar de wijn heeft iets Bourgondisch over zich. Het had ook een pinot noir kunnen zijn. Dat komt omdat wijnmaker Antonio Cavallini zijn vak heeft geleerd bij Dujac in Bourgogne en nu een zachtere hand gebruikt bij de bereiding. Hoewel de wijn 100% afkomstig is van Chianti Classico, is dit niet te vinden op het etiket omdat het Consortium niet akkoord is met het gebruik van de Bourgogne-fles door Il Borghetto.
Volop rode kers en rode pruim in de neus, en een vleugje kaneel. Vlezig in de mond met goed opgespannen rood fruit en een uitstekende fraîcheur, wat mokka, amandel en vijg maar allemaal heel fijnt en elegant gepresenteerd. Rijpe tannine.

Montigiano 2016 IGP Toscana Azienda Agricola Il Borghetto

Beoordelingen

Perswijn

Perswijn december 2019
Geur: aalbessen, tijm, kruidkoek
Smaak: puur, heel natuurlijke structuur, droog

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473