100% Negroamaro uit Puglia van een van de beste Azienda's van de streek.

Land Italië
Regio Apulië
Wijnmaker Azienda Vinicola Rivera
Oogstjaar 2018
€ 8,95 € 10,75 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Negroamaro
Op dronk van 2020 tot 2025
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, gevogelte, kalfsvlees , kip en rood vlees.

Azienda Vinicola Rivera

Rivera is one of the great estates in Italy. Dit zijn de woorden van Italië-specialist Antonio Galloni. Rivera is dé benchmark voor kwaliteitswijn uit Puglia. Giuseppe de Corato verwierf in 1921 het landgoed dat eeuwenlang eigendom was van de adellijke familie Rivera en toverde het om tot een voor die tijd zeer modern wijnbedrijf.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

In het zuidelijke Puglia kan het kwik ’s zomers behoorlijk hoog oplopen. Maar daar staat een altijd verkoelende bries van de Adriatische Zee tegenover. In vergelijking met andere producenten in dit gebied weten Carlo en Sebastiano een heel eigentijdse, volledig op het fruit gerichte stijl te maken, zonder dat het simpel wordt. Ook bezitten hun wijnen veel fraîcheur. Deze 100% Negroamaro met zijn zomers bouquet van zwarte kers en noga en zijn soepele smaak van gedroogde vijg, pruim en kruidenmix is een ideale compagnon aan tafel!

Negroamaro 2018 Rivera IGT Salento Rosso

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Maandvondst 2020
Binnen het gewest Puglia, in het uiterste zuidoosten van Italië, geniet het wijngoed Rivera een grote reputatie voor zijn hoogwaardige wijnen. De bezitting bestrijkt 75 hectare die veelal bestaan uit gronden met tufsteen of kalksteen, en behoort sinds eind jaren veertig aan de familie De Curato (vader Carlo, zoons Marco en Sebastiano). In hun keldercomplex worden duurzame principes toegepast, vandaar de batterijen met zonnepanelen. Een van de wijnspecialiteiten is Negroamaro, genoemd naar een blauwe druif die alom in de regio goed gedijt. De jaargang 2018 heeft een sappige frisheid, een beschaafde kruidigheid, soepelheid, subtiele fruitaspecten van bessen, zwarte en rijpe rode vruchten, alsmede een tamelijk stevige structuur.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473