Een grote Pinot Noir die niet onderdoet voor veel duurdere Bourgognes. De rijpe tannine en het intense kersen- en pruimenfruit doen je denken aan een Chambolle-Musigny of een Vosne-Romanée.

Land Zuid-Afrika
Wijnmaker Hamilton Russell Vineyards
Oogstjaar 2018
€ 37,50 € 43,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Pinot Noir
Op dronk van 2020 tot 2030
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij gevogelte, kalfsvlees , lam, pasta met vleessaus en stevige visgerechten.

Hamilton Russell Vineyards

Hamilton Russell heeft een van de meest zuidelijke wijngaarden van Zuid-Afrika; deze bevinden zich zeer dicht bij zee. De wijngaarden staan aangeplant in de Hemel en Aarde vallei waar een relatief koel en maritiem klimaat heerst. Russell is gespecialiseerd in terroir-gedreven Chardonnay en Pinot Noir, die behoren tot de beste van Zuid-Afrika zo niet, de hele nieuwe wijnwereld.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

In Walker Bay ontmoet de Atlantische Oceaan de Indische Oceaan, en de winden zijn er voelbaar, het hele jaar door. Het zorgt voor ideale omstandigheden voor pinot noir. Ook de rijke kleibodem draagt zijn steentje bij. Uiteraard zijn de opbrengsten laag, circa 35 hl/ha met als resultaat een grote Pinot Noir die niet onderdoet voor veel duurdere Bourgognes. De rijpe tannine en het intense kersen- en pruimenfruit doen je denken aan een Chambolle-Musigny of een Vosne-Romanée.

Pinot Noir 2018 Hamilton-Russell Walker Bay, Zuid Afrika
Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473