Door negroamaro gedomineerde wijn uit de hak van Italië. Rond, pittig en uiterst sympathiek.

Land Italië
Regio Apulië
Wijnmaker Azienda Vinicola Rivera
Oogstjaar 2017
€ 8,95 € 10,75 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Malvasia Nera en Negroamaro
Op dronk van 2020 tot 2024
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , harde kazen en rood vlees.

Azienda Vinicola Rivera

Rivera is one of the great estates in Italy. Dit zijn de woorden van Italië-specialist Antonio Galloni. Rivera is dé benchmark voor kwaliteitswijn uit Puglia. Giuseppe de Corato verwierf in 1921 het landgoed dat eeuwenlang eigendom was van de adellijke familie Rivera en toverde het om tot een voor die tijd zeer modern wijnbedrijf.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Salentino is de hak van Italië. Giuseppe de Corta verwierf er in 1921 een groot landgoed van de adellijke familie Rivera. Voor de nazaten Carlo en Sebastiano de Corta staat duurzame wijnbouw hoog in het vaandel (zo wordt 70% van de energiebehoefte afgedekt door het gebruik van zonnepanelen). Deze compositie van negroamaro (90%) en malvasia nera biedt veel mondvulling met volop zwarte kers en mooi versmolten tannine in de rugdekking. Pittig, rond en erg sympathiek.

Salice Salentino 2017 Rivera DOC

Beoordelingen

DGH | De Grote Hamersma

Rapportcijfer 8,5
De negroamaro, die met 90 procent de hoofdact vormt in deze van Rivera, is een goede bekende uit de hak van De Laars. Maar die malavasia nera die 'de zwartbittere' gezelschap houdt komen we minder vaak tegen. En zijn aliassen zijn nog beter geheim gehouden : grossetto of albarese. Wat heeft ie zoal in zijn mars? In zijn uppie niet veel. Vandaar dat ie juist vaak gebruikt wordt om beetje meer bite en spice toe te voegen aan een anders wellicht wat wollig wordende negroamaro. Hoe dan ook, de Rivera zit weer goed in de wedstrijd dit jaar. Rijp, rond en rood. Glunderend van de zon, prettig in het zoet, ietsjes meer kruiderij dan de 2016 die vorig jaar mocht en aangename zuren.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473