De topcuvée van Azienda Agricola Dei. Wat een dijk van een wijn! 100 % Sangiovese. Rijp met fraai geïntegreerd hout en erg rijpe tannines.

Land Italië
Regio Toscane
Wijnmaker Azienda Agricola Dei
Oogstjaar 2012
€ 37,50 € 43,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Sangiovese
Op dronk van 2019 tot 2032
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per kist

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij lam, paddestoelen, pasta met roomsaus, rood vlees en wildgerechten.

Azienda Agricola Dei

Al vele jaren werken we met de wijnen van de zeer charmante Caterina Dei. Waar ze vroeger nog alleen maar druiven verkochten, maken ze nu sinds 1985 hun eigen wijn. In 1989 bouwde de vader van Caterina een geheel nieuwe wijnkelder, die vandaag de dag nog steeds in gebruik is. In 1991 is Caterina gestopt met haar carrière als actrice en zangeres en heeft zich geheel gestort op het maken van karakteristieke wijnen. 

Het wijngoed is tegenwoordig verdeeld over vier wijngaarden: Bossona, Martiena, La Ciarliana en La Piaggia. De verschillende terroirs liggen allemaal op een minimale hoogte van 300 m. De doelstelling van Caterina is om karakteristieke wijnen te maken, met expressie van hun terroir, kracht, finesse en een perfecte combinatie tussen de moderne en klassieke stijl. Ook Dei heeft een eervolle vermelding in de Gambero Rosso.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De topcuvée van Azienda Agricola Dei. Wat een dijk van een wijn! 100 % Sangiovese komt van de topwijngaarden van Bossona met veel tufsteen in de bodem. 36 maanden gelagerd op grote tonneaux om houtdominantie te voorkomen. Daarna nog eens 12 maanden op fles gelagerd voor deze op markt komt. Vol van body, complex maar toch elegant. Rijp donker fruit, wat gerookte, aardse en ook wat florale tonen. Het hout is zeer goed geïntegreerd. De tannines zijn nog aanwezig maar zijn wel erg rijp. Met deze wijn moet u wat geduld hebben. In zijn jeugd is het aan te bevelen deze wijn te decanteren.

Vino Nobile Riserva Bossona 2012 DOCG, Azienda Agricola Dei

Beoordelingen

Vinous | Antonio Galloni

92 punten:
The 2012 Vino Nobile di Montepulciano Riserva Bossona is quite delicate in this vintage, certainly much more so than in some previous years. There is good depth to the bright red stone fruit and floral notes, with less overt oak influence than was once the norm. This is a decidedly lithe, feminine edition of the Bossona, as was as the last vintage made by Niccolò d'Aflitto.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473