Bijzondere trouvaille! Ultieme aanbeveling van uw Bordeaux-specialist. Rijp en charmant in de neus, met zwarte bes en braam en een verleidelijke mokkatoets van het nieuwe hout. Mondvullend van smaak, met massa’s vlezige zwarte bessen, vanille en zoethout. Lang en elegant.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Médoc
Oogstjaar 2015
€ 12,50 € 15,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon en Merlot
Op dronk van 2018 tot 2025
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij gegrild vlees, harde kazen, kalfsvlees en rood vlees.

Proefnotitie

De wijngaarden van Château Haut Queyran zijn gelegen op kiezelbodems net ten noorden van Saint-Estèphe. Lagering van 60% cabernet sauvignon en 40% merlot vindt plaats op deels nieuw Frans eiken. De 2015 jaargang van deze Cru Bourgeois uit de Médoc is naar onze mening exceptioneel : het uitbundige fruit en de prachtige houtcomplexiteit staan daarbij centraal. Maar ook de fraîcheur en de zachte, rijpe tannine dragen bij aan de hele fijne balans in deze wijn. Een wijn die gezien zijn prijskaartje ook geschikt is voor ‘elke’ dag. Nu al onweerstaanbaar lekker, maar zeker ook nog 7 jaar bewaarpotentieel.

Château Haut Queyran 2015 Médoc Cru Bourgeois

Beoordelingen

Nicolaas Klei

De lekkerste omfietswijnen 2019

Echte medoc voor een weggeefprijs, dat beduidt meestal weinig goeds. Wrang, dor, hardvochtig. Magere wijn voor dikdoeners. In dit geval echter is de prijs het enige goedkope. De inhoud geurt en smaakt duur en deftig. Rijp cassisfruit, nobel hout, ferme tannines, welgemoed van afdronk. Zo'n bordeaux waardoor je chauvinistisch denkt: tsja, cabernet sauvignons van elders, dit kunnen jullie nog steeds niet, hoe duur je ook bent.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473