We moesten er even op wachten, maar met veel plezier stellen wij u de nieuwste jaargang van Ronan by Clinet voor: de perfecte opvolger van de populaire jaargang 2016 die inmiddels is uitverkocht.
Een buitengewoon interessante value for money rechteroever Bordeaux gemaakt op het prestigieuze Château Clinet in Pomerol volgens dezelfde filosofie als de Grand Vin. Oogstjaar 2018 is wederom een topjaar voor Bordeaux en deze jaargang is dan ook dé perfecte opvolger van de succesvolle 2016.
Typische Mosel riesling die vier maanden sur lie rijpt. Precies, levendig en lichtvoetig met tonen van perzik, limoen, groene kruiden en een verfijnde mineraliteit.
Grüner Veltliner: de alleskunner onder de druivenrassen. Vanwege zijn kruidigheid én evenwichtige zuurgraad breed inzetbaar. Als aperitief, tot pittige gerechten. De onbetwiste favoriet van elke sommelier.
Deze Heartland Shiraz wijn is in no time uw beste vriend! Een paarse rand omhult een kern van een diepe kleur robijn. De aroma's worden verrassend gedomineerd door rood in plaats van zwart fruit en hints van kruiden. De bramenvrucht van het gehemelte wordt vergezeld door een rotatie van kruiden, kaneel en zoethout. Deze verrukkelijke Shiraz gaat u absoluut verrassen!
Een buitengewoon interessante value for money rechteroever Bordeaux gemaakt op het prestigieuze Château Clinet in Pomerol volgens dezelfde filosofie als de Grand Vin.
De Ried Klaus in Weissenkirchen is één van de meest bekende wijngaarden van de Wachau. Hier komen échte terroirwijn vandaan waar frisse sinaasappelzuren, mineralen en rijk fruit centraal staan. Falstaff 93/100 punten.
Rond en fruitig in de smaak, met meer concentratie, meer houtcomplexiteit en een herkenbare maar rijpe en zachte tanninestructuur. Mooie fraîcheur, tot diep in de finale.
De ondergrond van verweerd leisteen, meer dan 400 miljoen jaar oud, houdt als geen ander het water in de bodem goed vast. Dit zorgt voor veel verkoeling voor de rieslingranken van Weingut Schmitges en resulteert in een dynamische Mosel Riesling met finesse en levendige zuren. Enerzijds koel en fris, anderzijds rijp en zijdezacht.
Alleen de allerbeste overrijpe druiven van weingut Maximin Grünhaus vinden hun weg naar deze geniale Beerenauslese. Proef naast het hoge natuurlijke suikergehalte en de uitgesproken rieslingaroma’s, een waanzinnige ruggengraat van sprankelende mineraliteit en zuren.
Deze Turdus Seleccíon is het vlaggenschip van het heerlijk kleinschalige project Vinos Tordo, dat slechts drie wijnen in heel beperkte volumes maakt. Maar wat voor wijnen! Van deze Turdus Seleccíon 2017 werden slechts 1250 flessen gemaakt, allemaal genummerd.
Afkomstig van oude wijnranken (Alte Reben) die al in 1944 zijn aangeplant in de gerenommeerde wijngaarden van de Ürziger Würzgarten. Deze ranken zijn verantwoordelijk voor slechts enkele kleine druiven die veel rijker, aromatischer en complexer zijn dan die van jonge ranken. Een geweldige Kabinett, die perfect in balans is.
Dit is een elegante stijl Riesling en het perfecte huwelijk tussen zowel zwoel, honigachtig rijp fruit als een verfijnde zuurgraad. Een ideale begeleider van de pittige Aziatische en Indische keuken, als rijpe kazen en desserts met vers fruit.
Supersappig dankzij de fijne zuren met een aangenaam kruidig en mineraal staartje. Ideale aperitiefwijn maar ook niet te versmaden bij uiteenlopende salades en asperges.
Een fantastisch glas dat de komende jaren verder zal ontluiken en dat zich moeiteloos kan meten met het beste wat er op dit prijsniveau elders in de wereld wordt gemaakt.
Hofgut Falkenstein onderscheidt zich van oudsher door het rijke fruit en de hoge zuren van de Riesling uit te lichten. Deze Kabinett is daar het sprekende voorbeeld van. De delicate zoetheid is perfect in balans met de relatief hoge zuren. Een magische evenwicht, waar velen collega’s van wijnmaker Erich Weber van dromen.
Vervaardigd van de druiven van één van de oudste druivenranken van Hofgut Falkenberg. Het is hun meest gastronomische cuvée, waarbij het uitbundige fruit van geroosterde ananas en warme brioche met name scherpe Aziatische gerechten naar een hoger plan trekken.