Mousserende wijn uit Zuid-Afrika volgens de "méthode traditionnelle" gemaakt

Land Zuid-Afrika
Regio Tulbagh
Wijnmaker Saronsberg
Oogstjaar 2014
€ 16,50 € 19,50 per fles

Wijndetails

Druiven Chardonnay en Pinot Noir
Op dronk van 2016 tot 2020
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij antipasti, aperitief en schaal- en schelpdieren.

Saronsberg

Sinds de oprichting in 2004 is Saronsberg, genoemd naar de gelijknamige berg, de meest onderscheiden wijnkelder van Zuid-Afrika. Geen enkele andere Kaapse producent komt in de buurt van het aantal médailles en punten dat Saronsberg in de afgelopen tien jaar heeft gescoord.

Saronsberg ligt in de Tulbagh vallei. De Tulbagh vallei ligt in de povincie West Kaap 120 km ten noordoosten van Kaapstad.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Zeer geslaagde eigen interpretatie van Champagne. Tulbagh als vallei kent een lange traditie als het om mousserende wijn gaat en de Saronsberg Méthode Cap Classique 2014 is daar geen uitzondering op. Aan de basis staat voornamelijk chardonnay, gemaakt volgens de "méthode traditionnelle" en met 18 maanden "sur latte", net zoals Champagne. Met fijne micro-kleine belletjes die persisteren en een klassiek parfum dat met brioche start maar dan uitwaaiert naar peer, appeltaart en citroengras. Romig van smaak met een zijdezachte mousse en impressies van perzik en pain au chocolat. Origineel aperitief, maar ook niet te versmaden bij oesters en andere amuses. 

Saronsberg MCC Brut 2014 Tulbagh, Zuid Afrika

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473