Serieuze Cava met een fijne mousse. De neus is rijp en fruitig met aroma's van granny smith, peer, pompelmoes en tonen van amandelen. Een complexe en droge Cava met een pittige, verfrissende smaak.
Uitbundige Prosecco met een elegant boeket van bloemen in de geur en een prachtige mousse met de perfecte balans tussen zachte zuren en rijkdom van het fruit.
Wij gingen voor u naar het heuvelrijke gebied Conegliano, meer specifiek het district Valdobbiadene, om de meeste gezochte spumante van Italië te vinden. Deze Prosecco Superiore Millesimato Brut van de familie Balbinot is het resultaat. Een DOCG voor een hele fijne prijs.Â
De oudste mousserende wijn ter wereld. 100% Mauzac met persistente, fijne bubbels. Frisse, ingetogen geur van appel, citroen en meloen. Mooie fraîcheur, mineraal verfijnd. Gemaakt in een droge, verkwikkende stijl.Â
Voor de klassieke blend van deze Premier Cru werden voornamelijk druiven van Grand Cru-wijngaarden gebruikt; hoewel de kwaliteit aanzienlijk is, is de prijs dat niet. Champagne-kenner Gert Crum: 'Een zeer appetijtelijke aperitief champagne'.
Terroir et Sens is een Extra Brut champagne: droog, maar fruitig. Door de fijne zuren en het aromatische brede palet een zacht, aangenaam en spannend glas wijn met verfrissing en diepgang. Van deze wijn zijn slechts 1300 flessen geproduceerd.
Vintage Champagne van het excellente oogstjaar 2012 (in Robert Parker’s vintage chart kreeg 2012 het allerhoogste label ‘extraordinary’ en overtreft alle geproefde jaargangen die daarop volgen). Deze 2012 vervoegt zich in het illustere rijtje van de uitzonderlijke goede jaren 1874, 1904, 1928, 1955, 1964, 1971, 1976, 1985, 1999 en 2008 waarvan Lanson vintage Champagne maakte. Echt iets bijzonders!
Blend van 52% pinot noir en 48% chardonnay waarbij het fruit uitsluitend van premier en grand cru geklasseerde wijngaarden geoogst werd. Rijpte 10 jaar in de kelders van Lanson. Â
De wijnsoort mousserend omvat alle wijnen met bubbels. De beroemdste bubbelwijn ter wereld is uiteraard champagne. Maar weet dat alleen de wijn afkomstig uit het beschermde herkomstgebied Champagne, gelegen in het noorden van Frankrijk, ook daadwerkelijk champagne mag heten. Alle andere bubbelwijnen worden benoemd als mousserende wijnen.
Champagne!
Er is geen feestelijker wijn denkbaar dan champagne. En hoewel in Nederland nog altijd de meeste champagne gedronken wordt tijdens oud en nieuw, is champagne een geweldige wijn die het hele jaar door uitstekend tot zijn recht komt. Juist daarom vindt u bij Colaris een prachtige selectie van verschillende champagnes.
Champagne wijnen worden vrijwel altijd gemaakt van de druiven chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Wordt een champagne gemaakt van uitsluitend chardonnay-druiven? Dan wordt deze automatisch Blanc de Blancs genoemd: een witte champagne gemaakt van witte druiven. Gebruikt de wijnmaker alleen de druiven pinot noir en/of pinot meunier? Dan wordt dit een Blanc de Noirs genoemd.
De vinificatie van champagne kenmerkt zich doordat de wijn een tweede vergisting krijgt op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels in de wijn. Door de toevoeging van suikers aan de wijn wordt het smaaktype van de champagne bepaalt. Dit kan oplopen van Extra Brut of Brut Nature tot Demi-Sec en zelfs Doux. De laatste twee smaaktypes zijn zoete champagnes.
De beroemdste mousserende wijn van Italië is zonder twijfel prosecco. Wist u dat Prosecco een streek is in het Noord-Italiaanse Veneto? Deze mousserende wijn krijgt altijd een tweede vergisting op tank, waarna de wijn met bubbels en al gebotteld wordt. Niet alleen een goedkoper productieproces, maar ook een geheel ander smaaktype dan champagne. De bubbels in de wijn zijn lichter en zachter. De wijn is levendig, lichtvoetig en fruitig. Welke mousserende wijn u ook kiest, bij Colaris vindt u altijd de wijn die bij u past.