Bijzondere, minerale en droge kruidige wijn van hoog niveau. Druivig met verfrissende zuren en veel potentieel.

Land Oostenrijk
Regio Südsteiermark
Wijnmaker Lackner Tinnacher
Oogstjaar 2015
€ 19,95 € 23,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Muscat
Op dronk van 2017 tot 2022
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Glazen stop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, asperges, gegrilde groenten, maaltijdsalades, olijven en noten, oosterse gerechten en zachte kazen.

Lackner Tinnacher

Lackner Tinnacher behoort tot de topproducenten van Südteiermark!
Het domein krijgt dan ook in het gerenommeerde Oostenrijkse tijdschrift Falstaff 4 sterren en de wijnen krijgen jaar in, jaar uit de hoogste scores.

Momenteel zwaait Katharina, één van de twee dochters van Wilma Lackner en Fritz Tinnacher, de scepter binnen het bedrijf. Ze is in Wenen afgestudeerd voor bodemcultuur, met focus op de interactie tussen druivenstokken, bodem en microklimaat. Je zou haar een echte ‘terroiriste’ kunnen noemen en ze geldt als een van de rising stars in de regio.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Zuid-Steiermark staat bekend als het beste gebied van droge muskaat-wijnen. De wijnberg Gamitz is 1ste STK lagen, een soort Großes Gewächs en is de beste wijngaard voor deze druif. Dit komt door het uitstekende terroir en de oude wijnstokken die sinds 1963 zijn aangeplant en daardoor diepgeworteld zijn en het beste uit de bodem halen. Na de handmatige oogst worden alle druiven van de trossen gerist en ingeweekt gedurende 18 uur om alle aroma’s in de uiteindelijke wijn te krijgen. Het resultaat is zeer indrukwekkend; super aromatisch wat je van een Muskaat mag verwachten. Maar naast het druivige aroma heeft de wijn ook een prachtige mineraliteit en kruidigheid. De smaak is intens en absoluut droog, met een restzoet van 2,6 g/l, en heeft veel fruit als mango, papaja en ananas. De verfrissende zuren en de bijna ziltige mineraliteit zorgen voor een goede balans en veel spanning. Een erg bijzondere wijn met veel potentieel die zeer goed past bij pittig eten maar ook goed inzetbaar is als aperitief.

Gelber Mukateller Ried Gamitz 2015 1ste STK lagen, Lackner Tinnacher
Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473