De absolute topcuvée van Loïc Martin. Een ‘petit Meursault’.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Streek Maconnais - Chalonnais
Wijnmaker Domaine de la Creuze Noire
Oogstjaar 2015
€ 18,50 € 21,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Chardonnay
Op dronk van 2017 tot 2021
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Domaine de la Creuze Noire

Een van de paradepaardjes uit ons assortiment. Prachtige en zeer betaalbare wijnen!
De bescheiden en zeer sympathieke eigenaar Dominique Martin produceert al vanaf zijn twintigste wijnen en vertegenwoordigt de vijfde generatie wijnmakers van zijn familie. Hij werkt geheel zonder insecticiden en pesticiden. Naast fantastische witte Bourgognes maakt Dominique ook een kostelijke Juliénas en Saint-Amour in de Beaujolais. Zijn zuivere, pure stijl en bescheiden prijsstelling maken de wijnen zeer gewild.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De absolute topcuvée van Loïc Martin. De chardonnay-druiven rijpen deels op nieuwe eiken vaten. Mooi goudgeel van kleur. In de geur het fruit van rijpe perzik, noten en mooie kruidigheid. Vol van smaak met een krachtige en lange, geconcentreerde afdronk. Een ‘petit Meursault’.

Saint-Véran Champ Rond 2015 Loïc Martin

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Behalve bovenstebeste soorten Beaujolais maakt de familie Martin (van Domaine de la Creuze Noire) een paar soorten witte Saint-Véran. De beste? Da’s de Martin Loïc Champ Rond waarvan de jaargang 2015 verlokt met een gulle smaak die elementen bevat van noten, eikenhout en partjes perzik plus peer. De op zware fles gepresenteerde wijn kan zich makkelijk meten met duurdere elders uit de Bourgogne.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473