De Flamberg is een bijzondere wijngaard en behoort tot de beste terroirs in Südsteiermark. Een fantastische wijn met een groot potentieel.
De 2015 is nog wat krachtiger van smaak dan de 2014 jaargang.

Land Oostenrijk
Regio Südsteiermark
Wijnmaker Lackner Tinnacher
Oogstjaar 2015
€ 27,50 € 30,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Sauvignon Blanc
Op dronk van 2017 tot 2024
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12,5 %
Flessluiting Glazen stop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, gegrilde groenten, lichte visgerechten, maaltijdsalades, sushi en zachte kazen.

Lackner Tinnacher

Lackner Tinnacher behoort tot de topproducenten van Südteiermark!
Het domein krijgt dan ook in het gerenommeerde Oostenrijkse tijdschrift Falstaff 4 sterren en de wijnen krijgen jaar in, jaar uit de hoogste scores.

Momenteel zwaait Katharina, één van de twee dochters van Wilma Lackner en Fritz Tinnacher, de scepter binnen het bedrijf. Ze is in Wenen afgestudeerd voor bodemcultuur, met focus op de interactie tussen druivenstokken, bodem en microklimaat. Je zou haar een echte ‘terroiriste’ kunnen noemen en ze geldt als een van de rising stars in de regio.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

De Flamberg is een bijzondere wijngaard en behoort tot de beste terroirs in Südsteiermark. Zijn kalksteenbodem met veel schelpen en fossielen gaat terug naar de koraalriffen van de oer-oceaan. De wijngaard bevindt zich op 500 meter hoogte. De druiven werden met de hand geplukt in de laatste week van oktober. Na een inweking van 24 uur ondergingen de druiven een voorzichtige persing en werd uitsluitend het vrije sap, na 24 uur rust, overgetapt naar grote gebruikte eikenhouten vaten. De spontane vinificatie kwam op gang door wilde, dus natuurlijke gisten. Na vinificatie rustte de wijn nog 18 maanden op z’n droesem.
Een fantastische wijn met een groot potentieel. De langzame, spontane gisting in foeders geeft de wijn een intens bouquet. Het eikenhout is overigens nauwelijks waar te nemen.

Sauvignon Blanc Flamberg 2015 Lackner Tinnacher

Beoordelingen

Falstaff

95 punten:
Mittleres Gelbgrün, Silberreflexe. Mit einem Hauch von Feuersteinnuancen unterlegte reife gelbe Paprikaschoten, ein Hauch von Cassis. dunkle Mineralität. Saftig, stoffig, sehr homogen und elegant, in sich ruhend und sehr komplex, feiner Säurebogen, bleibt lange haften, bereits sehr gut antrinkbar.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473