Een wijn met slechts 11½ procent (!) alcohol die toch barst van het fruit.

Land Nieuw Zeeland
Regio Marlborough
Wijnmaker Tahuna Estate
Oogstjaar 2017
€ 8,75 € 11,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Wit
Druiven Sauvignon Blanc
Op dronk van 2018 tot 2020
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 11,5 %
Flessluiting Schroefdop
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij aperitief, blauwschimmelkazen, gevogelte, maaltijdsalades, olijven en noten en schaal- en schelpdieren.

Tahuna Estate

De Tahuna wijngaarden in Hawkes Bay en Marlborough geven rijpe en smaakvullende druiven van de alluviale grevelbodems. Een alluviale bodem bestaat uit door een rivier aangeslibde bodem, dit is een rijke, vettige ondergrond. De Merlot en Cabernet Franc staan op stukken grond waar veel warmte is, terwijl de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir in de wat koelere gedeelten staan. De stijl van de wijnen kan gedefinieerd worden als aromatisch en fris, met een goede body en makkelijk te drinken. 

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Een wijn met slechts 11½ procent (!) alcohol die toch barst van het fruit. Die vol van smaak en sappig is met impressies van grapefruit, kruisbes en passiefruit opgezweept door een heerlijke limoenfraîcheur. Waarbij je verlangt naar het volgende glas. Perfect bij sushi, verse vis, salades of geitenkaas. 

Tahuna Sauvignon Blanc 2017 Marlborough

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Eerdere jaargangen wonnen gouden medailles in Duitsland, Korea, Oostenrijk, Singapore – en de 2017 ontvang er nu ook een in Abcoude. Die eleganter is dan ooit tevoren, met slechts 11,5 procent alcohol – zagen we dat maar vaker. Het betreft de Tahuna Sauvignon Blanc, een Nieuw-Zeelandse wijn die heel geurig is (passievrucht, buxus), heel aromatisch (dezelfde elementen, met snufjes verse groene kruiden), heel sappig, heel opwekkend en heel zuiver.

Cees van Casteren Master of Wine

... De enige kritiek die ik wel eens hoor over lichtere wijnen, is dat ze onvoldoende smaak hebben. Kunnen wijnen die elegant zijn, niet tegelijkertijd smaakvol zijn? Gelukkig kan dat wel! Mijn wijntip van deze week heeft slechts 11½ procent alcohol en toch veel smaak en geur.

Tahuna, Sauvignon Blanc, Marlborough, Nieuw-Zeeland, 2017

-proefnotitie: Een wijn met slechts 11½ procent (!) alcohol die toch barst van het fruit. Die vol van smaak en die sappig is met impressies van grapefruit, kruisbes en passiefruit opgezweept door een héérlijke limoenfraîcheur. Waarbij je automatisch verlangt naar het volgende glas. Bij sushi, verse vis en salades en bij geitenkaas.

Nicolaas Klei

De lekkerste omfietswijnen 2019

De modeme mens weet veel en de com­ puter nog meer, maar qua wijnkennis blijft het behelpen. Wie antwoorden in het leven wil moet zich verre van de wijn houden. 'ln vino veritas' geldt niet voor de wijn zelf. Een middagje studeren op de vraag waarom Nieuw -Zeelandse sauvignon blanc geurt zoals-ie geurt levert  dan  ook  niks  op.  Sauvignon  dankt z'n geur van fris bijgepunte grasmat dan we! afgetrapt honden­ drollengazon aan iets dat 2-methoxy-3-isobu tylpyrazine heet. Maar die al te opdringerige frisheid van Nie uw-Zeelandse sauvig­ non, waar zit dat 'm in? De druivenproffen mompelen iets over terroir, zonuren, oogstmoment, hoeveelheid zuren en sulfiet en nog wat dingen die ze niet weten . Noch hoe het komt dat deze dan juist weer zo ingetogen welopgevoed geurt, en je lang en vriendelijk bijblijft. Ligt het aan de vroegere rivierbedding onder de wijngaard? Het bekoorlijk lage alcoholgehalte van n,5 procent? Nader onderzoek is geboden. lk schenk nog eens in. Op zoek naar de waarheid in de wijn.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473