De wijn is er één om te koesteren. Niet alleen vanwege zijn vriendelijke prijs, maar ook vanwege zijn energie en charme. Sappig en krachtig - met ook een verfijnde fraîcheur die de wijn niet alleen zeer smakelijk en fris maakt, maar de wijn ook een zekere levensduur geeft.
Wijnadviseur Floor Koopmans (tevens geschoold pasta-professional) maakte een geweldige ravioli del plin bij deze wijn. Het aardse karakter en het donkere fruit van deze Barolo zorgen voor een prachtige pairing met haar gerecht. Klik hier voor het recept (eet- en drink smakelijk).
Genereus in de mond met veel rood fruit, een beetje kalkachtig en een enorme citrus fraîcheur met tenslotte een positief bittertje in de afdronk. Zeer elegante rosé. Probeer deze wijn in combinatie met gegrilde vis en kip, salades, vissoep, krabrol of gazpacho.
Tijdens onze samenwerking met Bruno Le Breton van Domaine de la Jasse bij de creatie van een rode cuvée Colaris, ontdekten we ook deze uiterst plezierige houtgelagerde Chardonnay.
Deze Chianti Classico Riserva is afkomstig van het beroemdste wijndomein van Italië: Tenuta Tignanello. Dit is de geboortegrond van 2 van de bekendste wijnen van het land: Solaia én Tignanello. Met de Marchese Antinori Chianti Classico Riserva laat hij zien dat hij ook binnen de strikte regels van de DOCG Chianti Classico één van de beste wijnen van Italië kan produceren.
(Organic) Cinsault C'est dans ma Nature Vin Nature 2023 biedt een lichte en levendige smaakervaring met tonen van sappig rood fruit en mediterrane kruiden, ondersteund door een verfrissende zuurgraad en een soepele structuur.
In 1992 nam de familie Alvarez, eigenaren van Vega Sicilia, het naastgelegen Alión over. In eerste instantie was het de bedoeling om hier een ‘tweede wijn’ te gaan maken, maar de familie kwam er al vrij snel achter dat Alión veel méér dan een tweede wijn was en dat zij opnieuw goud in handen hadden.
Heerlijk frisse wijn met tonen van rijpe ananas, meloen en appel aangevuld met een subtiele rokerige toets (fumé). De wijnstokken voor deze wijn groeien op een bodem van 100% vuursteen (Argile de Silex), wat bijdraagt aan het unieke karakter van de wijn.
Ten zuidoosten van Saint-Emilion in de gemeente Saint Hippolyte wordt door de vijfde generatie met respect voor het terroir deze kwalitatieve Bordeaux gemaakt.
"Strong, high-toned, a little potent in terms of flavours - perfumed, but also quite ripe and oaky with spiced edges of clove and cinnamon and an underlying heat form the alcohol. I do like the texture though, tannins are present and mouthfilling with a chalky dryness but that is really enjoyable and satisfying. " - Decanter
Ze noemen het zelf 'sangiovese in purezza': een pure, speelse variant. Lichtvoetig, zachtkruidig, sappig en rond. Denk daarbij aan kersenfruit, bessen en granaatappel.
U zult zien dat de wijnen van Colaris een voorbeeld zijn voor de typiciteit en authenticiteit van hun herkomst. Dankzij de jarenlange ervaring van de wijnspecialisten van Colaris worden uitsluitend wijnen geselecteerd die behoren tot de top van de gebieden waar ze vandaan komen. Dat blijkt ook uit de scores die de wijnen van Colaris krijgen van nationale en internationale wijnschrijvers.