Trocard Monrepos een kleine Petit Pétrus

Petit Pétrus

Als je liefkozend genoemd wordt naar het beroemde Château Pétrus uit de Pomerol, één van de allerbeste Bordeaux, dan doe je het goed. Zeker als zowel Master of Wine Cees van Casteren als Harold Hamersma de wijn ook uitzonderlijk vinden. En toch hebben we het niet over een dure Pomerol zoals Château Pétrus zelf maar over een buitengewoon betaalbare Bordeaux Supérieur. Maar vergis u niet. De wijn is zijn appellation volledig ontstegen!
 

Wijnhandel Léon Colaris importeert al 25 jaar het schitterende Château Trocard Monrepos. In 2012 heeft het château uitzonderlijk rijpe Merlot geoogst wat geresulteerd heeft in een superwijn die ons spontaan de associatie met Pétrus gaf (ook gemaakt van 100% Merlot). Wát een kleur, wát een sap, wát een romigheid en rondeur! We hebben de laatste jaren geen Bordeauxwijn geproefd in deze prijsklasse die deze kwaliteit biedt.
 

Master of Wine Cees van Casteren noteerde de volgende proefnotitie:
Intens fonkelende paarsrode kleur met vette tranengordel. Fruit-intense geur en verleidelijke vuursteentoets. Zijdezacht in de mond met rijpe, rode bessen, karamel, mokka en een aardse toets. Mooi versmolten tannine en minerale fraîcheur in de afdronk. Nu al heel toegankelijk maar met nog de nodige reserve.
 

Wijnschrijver Harold Hamersma schreef over deze wijn op zijn website:
Ik beleefde groot plezier aan deze wijn. Vanwege een romige, zwoele en kamerbreed gevulde merlot. Rijpe pruimelarij, zuur-zoete bessen en frambozen, sweet spices en een vanilleflinter.

Deze prachtige wijn offreren wij u nu voor € 10,95 per fles (normaal €12,95) en ter introductie ontvangt u bij aankoop van 24 flessen een magnum van deze wijn t.w.v. € 25,- cadeau.

Kelder Trocard Monrepos Wijnstokken Trocard Monrepos  
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473